Избрани Новини

20 топ професионалисти взеха дипломите си в АУБ

Това е първият випуск на съвместна магистърска програма със SDA Bocconi

20 топ професионалисти взеха дипломите си по „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“ от съвместната магистърска програма за ръководни кадри на АУБ и SDA Bocconi. Първият випуск се дипломира вчера на тържествена церемония в Центъра за образование и култура на АУБ в София.  
Събитието уважиха посланикът на Италия у нас Н. пр. Стефано Балди, президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), президентът на АУБ д-р Стивън Съливан и доц. д-р Леонардо Етро, директор „Международно развитие“ в SDA Bocconi и програмен директор на магистърската програма „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“.  
„Тази програма е една невероятно успешна комбинация между два водещи университета и служи за важен пример за сътрудничество между България и Италия“, каза посланик Балди.
„Получаването на академична степен е повратна точка в живота на всеки човек, а днешната първа церемония е историческа и за АУБ и SDA Bocconi. Всеки от вас илюстрира успеха на съвместните усилия на нашите два университета. Гордеем се с вас и очакваме с нетърпение многобройните ви успехи и постижения, които знаем, че ви очакват през следващите години“, обърна се към випускниците д-р Съливан, президент на АУБ.  
„Резултатът от съвместната магистърска програма на SDA Bocconi School of Management и Американския университет в България сте вие – едни чудесни, възприемчиви, добре образовани и влиятелни млади хора, които са готови да поемат отговорност, готови да бъдат лидери и готови да постигат резултати“, изтъкна  Росен Плевнелиев.
„Зная, че програмата беше голямо предизвикателство и че трябваше да учите и четете много, но вие успяхте в това важно начинание и от днес сте възпитаници на два престижни университета – Американския университет в България и SDA Bocconi School of Management“,  посочи Леонардо Етро.  


И допълни: „Както е казал великият мениджър Серджо Маркионе,‘тези, които поемат отговорност, го правят, защото вярват, че това придава смисъл на работата и живота им.‘ Затова запомнете – вие не просто работите, вие имате отговорност към света“.
Анастас Петров, изпълнителен директор на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество“ ЕАД, взе думата от името на завършилите магистърската програма: „Започнах кариерата си преди повече от 20 години и след редица мениджърски роли, довели до лидерска позиция, започнах да мисля, че трябва да подобря професионалните си знания чрез магистърска програма за ръководни кадри. Имам много приятели, които са завършили АУБ, и техните препоръки за университета бяха отлични. Също така имам добри приятели, които са учили в Bocconi и много от тях сега са на ръководни позиции в големи корпорации и институции, включително в Европейската централна банка. Кандидатствах, без да се замислям, когато научих за партньорството между тези два страхотни университета. Това е комбинация, в която едно плюс едно е равно на три. Така е дори от формална гледна точка, тъй като получаваме три документа –  български, американски и от SDA Bocconi School of Management“.
България е първата страна в Източна Европа, в която SDA Bocconi откри програма, а завършващите я в неделя станаха част от възпитаниците на SDA Bocconi, сред които са бившият италиански премиер Марио Монти, председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, бившият председател на италианската нефтогазова компания ENI Паоло Скарони и главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов