Избрани Новини

АУБ обучава безплатно журналисти по английски

Обучението започва през ноември 2018 г. в София.

Действащи журналисти от всички медии и студенти по журналистика от 3-и и 4-и курс ще могат да се включат в напълно безплатно обучение по английски език за напреднали. Обучението започва през м. ноември 2018  г. в София. Курсът се провежда за втори път у нас по идея на Американския университет в България. Проектът е финансиран от Посолството на САЩ в България.
“Целта на проекта е да дадем възможност на журналистите да задълбочат познанията си по английски, докато обсъждат основни за професионалното им развитие въпроси като журналистиката на 21 век, етичен кодекс, журналистика на местно и глобално ниво и др.”, споделя Ася Александрова, ръководител на програмата от Американския университет в България.
Програмата е разделена на два модула, като първият предвижда специализирано езиково обучение, което да надгради и активира познанията по английски на представителите на медиите, а вторият се фокусира върху дискусии по важни за журналистическата професия теми. Програмата се провежда на английски език, изисква се ниво на владеене на езикa B1/B2.
АУБ има натрупан опит и експертиза в преподаването на английски език и различни предмети в областта на журналистиката и масовите комуникации. Талантливите студенти от региона и света, които ежегодно завършват журналистическата специалност на университета, се превръщат в посланици на позитивни промени в собствените си страни. А Институтът по английски език е лидер в езиковото обучение в Югоизточна Европа.  
“За своята 27-годишна история АУБ винаги се придържа към най-високите академични стандарти и предава на студентите си принципите на демократичното и етично лидерство. Вярваме, че чрез професионалното образование можем да постигнем много повече. Тези стандарти са в основата и на езиковия курс за журналисти.”, допълва Александрова.
Необходимите документи за кандидатстване са: професионално резюме; кратък параграф на английски език за това по какъв начин участието в програмата ще помогне за развитието на свободната журналистика в България; документ за нивото на владеене на английски език. Крайният срок за кандидатстване е 2 ноември.
Повече информация за изискванията за кандидатстване можете да намерите на https://www.aubg.edu/english-for-journalists
Тази програма е финансирана от Държавния департамент на САЩ. Мненията, констатациите и заключенията, посочени тук, са на автора и не е задължително да отговарят на тези на Държавния департамент на САЩ.
За допълнителна информация:
Албена Кехайова
Т: 0888 801 748
Е: akehayova@aubg.edu



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)