Избрани Новини

Скакавишкият водопад замръзна

Преди месеци завърши изграждането на екопътека покрай самия водопад

С първите зимни студове и по известния Скакавишки водопад при кюстендилското село Полска Скакавица се появиха първите висулки, което е истинска атракция, казаха туристи, посетили обекта през почивните дни, информира БНР. Преди месеци завърши изграждането на екопътека покрай самия водопад. 

Водите се спускат от 72 метра от ската на три струи. През зимата в отделни части водопада замръзва. Природозащитникът и активен турист инж.Севдалин Атанасов: "Когато стане още по студено, понякога почти изцяло замръзва водопадът. Висулките стават по три, три метра и нещо дълги и е страшно красиво. Понеже не беше съвсем студено, имаше висулки, но от време на време се чуваше тряс и някоя отлиташе в пропастта, падаха".

За съжаление реновираното трасе не се пази от туристите, а и не е построено така добре.

"Безобразно е състоянието на пътеката, безобразно е, стърчат железата почти на всяко стъпало, стърчат от един до три-четири сантиметра и човек, ако не си гледа в краката, може да си извади очите там, вместо да види някаква красота. Освен това по целия проект толкова настрани е направена една пътека каменак горе на един чукар, където никой нормален човек никога няма да отиде там, защото просто няма какво да прави там".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)