Избрани Новини

Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж за държане на цигари без бандерол

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на акцизни стоки без бандерол на стойност над 39 хиляди лева.

Обвинението срещу Д. К. е за това, че на 07.08.2018 г. в гр. Русе, в условията на повторност, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове:  общо 5 249 броя  кутии с цигари /104 980 къса/, марки “CORSET SUPERSLIM LILAC”, “Eva slims”, “Marble”, “CAPITAL BLUE” и “GOLD MOUNT”,  всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност 39 367,50 лв., като случаят е немаловажен  и предмета на престъпление е в големи размери - престъпление по чл. 234 от НК.

 Обвиняемият се снабдил по неизвестен начин с акцизни стоки – 5 249 кутии цигари без бандерол, които държал в ползвано от него в жилище в гр. Русе. На 07.08.2018 г. обвиняемият взел част от кутиите цигари без бандерол поставил ги в раница и излязъл от дома си. На същата дата служители от  Отдел „Оперативен контрол“  към Митница Русе извършвали обход и наблюдение по оперативна информация в района на гр. Русе, в хода на който спрели обвиняемият. При извършената проверка  в раницата му открили стекове с цигари без акцизен бандерол, а при претърсване на жилището му били открити останалите безакцизни цигари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов