Избрани Новини

Районна прокуратура – Русе внесе предаде на съд мъж за причиняване на телесна повреда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесна повреда при саморазправа пред заведение.

Обвинението срещу С. Т. е за това, че на 06.11.2017 г. в гр. Русе, по хулигански подбуди причинил на мъж средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота, резултат от счупване на черепа в ляво слепоочно, контузия на мозъка и субарахноидален кръвоизлив. Престъпление по чл.131, вр. чл.129 от НК.

На 06.11.2017 г. вечерта, пострадалият и негови познати посетили заведение в гр.Русе, където употребили алкохол. Когато решили да си тръгват, обвиняемият платил на бара сметката и се върнал на масата, облекли връхните си дрехи и тръгнали към изхода. Докато единият от приятелите на пострадалия излизал, минавал покрай служителка от персонала, която била седнала на бара, влязъл в словесен конфликт с нея, като двамата си разменили реплики, след което напуснал заведението. Служителката също излязла от заведението, за да му поиска обяснение за поведението му спрямо нея. По същото време обвиняемият и неговите приятели, които били редовни клиенти на заведението и станали свидетели на словесния конфликт и чули репликите, които двамата си разменили, също излезли от заведението. По време на саморазправата навън, обвиняемият нанесъл удар с крак в главата на пострадалия, от който паднал на земята и останал да лежи без да се движи.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов