Избрани Новини

Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, нарушил правилата за движение и блъснал жена

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който при шофиране на лек автомобил нарушил правилата за движение и блъснал жена.

Обвинението срещу Е. Б. е за това, че на 03.09.2017 г. в гр. Русе, при управление на лек автомобил „Фолксваген“, нарушил правилата за движение по пътищата, като при движение на заден ход не се  убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и при това си движение няма да създаде опасност за останалите участници в движението, както и не осигурил лице, което да му сигнализира за опасност при движението му на заден ход и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Й. И., изразяваща се в трайно затрудняване движенията на ляв горен крайник, като деянието е извършено без лицето да притежава необходимата за управление правоспособност. Престъпление по чл.343,  вр. чл. 342 от НК.

На 03.09.2017 г. пострадалата се прибирала от вилен имот по земеделски път към автобусна спирката. По същото време обвиняемият управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ на заден ход по същия път, по който се движела пострадалата. Обвиняемият управлявал автомобила назад, без да има обективна възможност да наблюдава непрекъснато обхвата на пътя зад превозното средство. Въпреки това същият не осигурил лице, което да му сигнализира за опасности докато управлява МПС, поради което блъснал със задната част на автомобила жената, която паднала на земята. В резултат на ударът на пострадалата била причинена травма на горния крайник.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов