ЮЗУ е домакин на форума "Да върнем родителите в училище“

Събитието е от 9.30 часа

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе форум на тема „Да върнем родителите в училище“, организиран от Асим Адемов – член на Европейския парламент. Събитието ще се състои от 9:30 ч. в зала 114 на Учебен корпус № 1. Форумът ще бъде открит от директора на РУО – Благоевград Ивайло Златанов.
Инициативата има за цел да засегне актуалния проблем с нарушената връзка между родители и учители и да предостави платформа за диалог между заинтересованите страни. На събитието ще бъдат представени резултати от национално проучване, проведено от Изследователския център „Тренд“ на тема „Степента на отчужденост на родителите към училищния живот на своите деца“, изготвено по инициатива на г-н Адемов като член на Европейския парламент. Участие ще вземат Таня Михайлова – зам.министър на образованието и науката, д-р Харалан Александров – социален антрополог, доц. д-р Траян Попкочев – декан на Факултета по педагогика към ЮЗУ „Неофит Рилски“, представители на академичните среди, синдикати, съсловни организации, родителски асоциации и сдружения, директори, учители и родители.
Форумът се организира със съдействието на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен