Избрани Новини

В Сандански отбелязаха Деня на независимостта

Ще има празничен концерт "Изпей "Обичам те“ на български“

Денят на независимостта – 22 септември, празник и основание за гордост и национално самочувствие, бе отбелязан тържествено в община Сандански.

С химна на Република България, изпълнен от Общинския духов оркестър,  започнаха официалните прояви след проведения колопоход „Не на наркотиците“.

Кметът на общината Кирил Котев произнесе приветствие към всички присъстващи: „Днешната дата красноречиво ни показва, че най-големите постижения и успехи са плод на обединение, прагматичност и умения на нашите политици, които в онези дни успяват да извоюват нашата независимост“.

Приветствие отправиха Негово превъзходителство посланикът на Република Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе Родригес и народният представител Атанас Стоянов.

Бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните в памет на историческото дело по обявяване на Независимостта на България.

Празничният ден бе уважен от председателя на Общински съвет Георги Георгиев и общински съветници, командира на ВФ 56 040 – Благоевград  майор Кирил Спаневиков, началника на РУП-Сандански Борис Щурков,  представители на НЧ „Отец Паисий 1919“, политически партии, ученици и граждани.

Празничният ден ще продължи с дискусия на тема „Не на наркотиците“, изложба и празничен концерт „Изпей „Обичам те“ на български“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов