Празнична е програмата за Деня на независимостта в Сандански

Концерти, изложба, колопоход ще има днес

Празнична програма, наситена с културни и спортни събития очаква всички граждани и гости на град Сандански днес"
Колопоход „Не на наркотиците“
В 10:00 ч. на 22 септември ще бъде даден старт на крос за деца и младежи на пл.„България“, а малко по-късно ще се проведе за 23-ти път велообиколката „Не на наркотиците“, в която ще участва и олимпийският шампион Олаф Лудвиг. В 11:30 ч. отново на пл.„България“ ще се проведе и награждаването. Спортното събитие се организира от Община Сандански и ПГ „Яне Сандански“.
️Поклонение 110 години Независимост
По повод 110 години от обявяването на Независимостта на Република България в 12:00 ч. пред Паметника на загиналите във войните ще бъдат положени венци и цветя.
Изложба в Епископска базилика, град Сандански. Тя се осъществява по линия на сключен Меморандум за сътрудничество между община Сандански и ЮЗУ „Неофит Рилски“ –  Благоевград.
На 22 септември, 18:00 ч. Диана Захариева и Анна Покровнишка ще представят свои самостоятелни изложби в Епископска базилика,  Сандански.
Националното турне „Изпей „Обичам те“ на български. Концертът, без аналог в България, ще се проведе в 19:00 ч. пл.„България“ /при лошо време - Дом на културата/.
Участие в концерта ще вземат рок-група „Хоризонт“ и приятели, Никол Туджарова, група „Серафим“, ВГ „Звънче“, Духов оркестър „Сандански“, Студио по балетно и танцово изкуство „Феерия“, Танцова формация „Хоуп“, ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград с ръководител Анелия Янева.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"