Избрани Новини

205 първокласници тръгват на училище в Разложко

За Разлог броят на първолаците е 136

Днес 205 първокласници за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Разлог.

За Разлог броят на първолаците е 136, а по училищата в селата на общината са 69. Тази година те са с четирима повече в сравнение с миналата учебна година, когато бяха 201.
Най-много деца – общо 46, са записани в ОУ „Никола Парапунов“, 36 в НУ „Яне Сандански“, 35 - в НУ „Кирил и Методий“ и 19 в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.
От съставните села в общината най-много са първолаците в с.Баня. Там прага на ОУ „Паисий Хилендарски“ в първия учебен ден ще прекрачат 37 деца, в ОУ„Св.св. Кирил и Методий“ в с.Бачево – 15, в ОУ„Неофит Рилски“ в с.Горно Драглище – 10, и в ОУ„Братя Миладинови“ в с.Елешница – 7.
Шест училища на територията на общината ще стартират тази година със самостоятелни и слети маломерни паралелки. Една самостоятелна ще има в ОУ „Паисий Хилендарски“ в с.Баня, а в НУ „Яне Сандански“ в Разлог ще има две. С шест самостоятелни паралелки започва ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Бачево, а със седем – ОУ „Братя Миладинови“ в Елешница. Училището заедно с детска градина „Надежда“ в селото са обявени и за защитени.
От останалите учебни заведения с три самостоятелни и две слети от два класа паралелки стартира учебната година ОУ „Неофит Рилски“ в с.Горно Драглище, а в НУ „Св. Климент Охридски“ в с.Добърско се оформят една слята и една самостоятелна. За първа година ОУ „Св. Климент Охридски“ в разложкото с.Добърско стартира новата учебна година без първокласници. В селото има само едно детенце, което тази година е в първи клас, и то е записано в Разлог. Миналата година училището стартира само с двама първокласници, а тази година е нулева поради липса на деца.
Всички училища са готови да посрещнат учениците за първия учебен ден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов