Избрани Новини

Бум на български и чужди туристи в село Баня през лятото

Баня е най-старото селище в Разложката котловина

Село Баня, или както още е известно - Гулиина Баня, се намира между три красиви планини - Пирин, Рила и Родопи, на 5 километра от Разлог и Банско. Баня е най-старото селище в красивата Разложка котловина. Селото и околностите са осеяни с археoлогически ценности, останали от епохата на великите траки, и десетки стари възрожденски сгради. В землището на село Баня има над 75 минерални извори със средна температура на водата от 45° до 70°С, които се използват предимно за балнеология, SPA, открити и закрити плувни басейни, а също и в старата градска минерална баня.
На 100% е заета легловата база през лятото в селото. Освен от български, селцето е окупирано от чужди туристи.
Добрата инвестиционна програма на община Разлог и предоставените й за стопанисване минерални води създадоха предпоставки за милиони инвестиции за развитие на туризма в Баня.
Освен уютните къщи за гости и малките хотели, през последните години община Разлог привлече в Баня мощни инвеститори и се откриха огромни хотелски комплекси, които обогатяват палитрата от гости.
Многото инвестиции подобряват инфраструктурата и стандарта на живот в селото, което е предпочитано и за живеене.
Със съчетанието на минералното и природно богатство, култура, история и традиции, гостоприемно местно население, Баня се превръща в атрактивна и предпочитана дестинация за хиляди туристи през лятото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов