Избрани Новини

Младежи от ГЕРБ-Благоевград участваха в XI Летен университет на МГЕРБ

Над 250 млади хора от цялата страна взеха участие във форума

11 младежи от структурите на ГЕРБ в област Благоевград взеха участие в XI Летен университет на МГЕРБ. Над 250 млади хора от цялата страна взеха участие във форума, който тази година се проведе под мотото „Не на фалшивите новини! Само истината!“

Лекции пред младежите изнесоха министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, министри, депутати и членове на Европейския парламент.

Академията бе изключително полезна за всички младежи, а по време на дискусиите с лекторите те получиха отговори от първо лице на всички въпроси, които ги интересуват.

По време на събитието младежите организираха кампания в гр. Варна срещу фалшивите новини. На видеостена пред входа на Морската градина бе излъчен кратък филм, а участниците в университета раздаваха флаери и информираха гражданите как да се предпазят от фалшиви новини.

„Фалшивите новини все повече навлизат в нашето ежедневие и е много важно да успеем да отсяваме съдържанието, което четем. Форуми като този летен университет помагат за справяне с този проблем. Важно е да се правят дискусии по тази тема и да се информират гражданите за последиците от тези фалшиви новини, за да може в бъдеще тяхното влияние да става все по-малко“, това сподели Александър Петков, член на МГЕРБ-Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов