Камбитов: Всички проекти, по които работим, ще бъдат завършени в срок

Ремонтните дейности на площад "Г. Измирлиев" ще приключат до края на октомври

Няма забавяне по нито един проект, който се изпълнява в момента от Община Благоевград. Това заяви на пресконференция днес кметът д-р Атанас Камбитов. "Абсолютно всички инфраструктурни обекти се изграждат в срок. Зная, че това създава неудобство на гражданите, но по-добре да правим нещо за града, отколкото да бездействаме", заяви кметът и даде подробности за етапа на изпълнение на всеки един проект.

Ремонтните дейности на площад "Георги Измирлиев" ще приключат до края на месец октомври. Работата по обновяване на площадното и подплощадното пространство ще завърши по-рано от крайния срок.

"Много се изговори, че ремонтът е бил ненужен. Оказа се обаче, че не само е необходим, но дори е неотложен. Навсякъде под плочките има огромни кратери, които крият опасност, ако не се запълнят. Представете си какъв риск е на площада да се съберат по едно и също време 35 000 души. Затова този ремонт бе толкова необходим", коментира кметът Камбитов.

В момента текат усилени ремонтни дейности на място, поставя се хидроизолация и нови плочки. След реализиране на проекта "Благоустрояване на градската среда" по ОПРР, площадното и подплощадното пространство ще бъдат изцяло обновени, като в същото време ще бъде запазен архитектурният облик на обекта.

Кметът акцентира и върху ремонта на улица "Марица". Там срокът за изпълнение е 180 дни и ще приключи най-късно до края на 2018 година.

В момента се извършва подмяна на ВиК мрежата, която е на повече от 50 години и е амортизирана. По улицата ще бъде положена асфалтова настилка, предвидено е изграждане на енергоспестяващо улично осветление и озеленяване. Ще бъдат премахнати опасните дървета в района и на тяхно място ще бъдат засадени нови.

Строителството на депото също върви в срок и към момента не се очаква забавяне. То ще бъде готово до края на 2018 г.

Поради изчерпване на ресурса на депата в Разлог и Сандански, от днес отпадъците на Благоевград се депонират в Костинброд. Д-р Атанас Камбитов бе категоричен, че с  промените не се оскъпява самото извозване на боклука.

Спазват се всички срокове и при изграждане на шестте улици в IV микрорайон. На място ще бъде изградена ВиК мрежа, пътна настилка и тротоари. Кметът Камбитов поясни, че вече са завършени дейностите и по главната улица в село Рилци.

До  10-и септември приключват строително-монтажните работи за изграждането на водопровода за минерална вода в града.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен