Избрани Новини

Над 100 самодейци от община Симитли ще участват в "Пирин пее"

На 4 и 5 август в местността "Предел" ще се проведе XV събор на народното творчество

Най-хубавото време отредиха за симитлийските самодейци на събора за народно творчество "Пирин пее". Гласовитите и игриви млади и възрастни от Брежани, Градево, Долно Осеново, Железница, Крупник, Полето, Симитли и Черниче ще са на втора сцена в местността Предела, съобщават от общината.

Над 100 самодейци от община Симитли ще вземат участие в XV събор на народното творчество "Пирин пее". На 4 и 5 август на поляните в местността "Предел" ще се проведе XV събор на народното творчество "Пирин пее".

„Пирин пее" е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България, и е един добър повод за родови срещи в красивата местност „Предел", разделяща двете планини Пирин и Рила. Още от създаването си съборът „Пирин пее" става визитна картичка на Благоевградска област и е един от най-големите форуми в България за интерпретация на традицията на сцена.

В рамките на няколко дни поляните на местността Предел се превръщат в богата палитра от музика, танци и багри от богатата ни фолклорна съкровищница. Най–голямата изява на хората на Пиринския край е съборът "Пирин пее". Дълголетната традиция продължава и до днес.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май