Избрани Новини

С патрули, камери и кучета пазят черешите в Кюстендилско

Близо 100 служители на МВР са включени в охраната на черешовите масиви

Термовизьори, кучета, денонощни патрули и камери пазят черешите от крадци в Кюстендилско, информира БНТ. Мерките за сигурност бяха въведени преди девет години, заради случая през 2009 г., когато в черешова градина край с.Шишковци беше убит пазач.
Откакто са въведени строгите охранителни мерки, стопаните в Кюстендилско казаха, че се чувстват защитени, а кампанията протича спокойно и без инциденти. Кражби на череши почти няма.
Климент Терзийски, кмет на с.Шишковци: Ние бяхме едно от селата, които пострадаха преди години, сега това нещо с идването на тумби цигани се прекърши и вече нямаме набези на цигани.
Кирил Георгиев, черешопроизодител: Разбира се, че съм доволен, ефектът е положителен, и то много добър. Осъществява се сериозна дейност по охраната на черешовите насаждения и кражбите са сведени почти до минимум.
Близо 100 служители на Министерството на вътрешните работи са включени в охраната на черешовите масиви, казаха от полицията в Кюстендил. В момента са изградени временни КПП-та на възлови за черешовата кампания места.
Боян Миленков, началник сектор „Охранителна полиция“ в РУП – Кюстендил: Проверяват се ППС, превозващи товари и лицата, пътуващи с тях. Контролира се основно превозването на черешов плод, с документи ли е този плод или е незаконно придобит.
До момента служителите на реда са установили петима нарушители, които са превозвали незаконно 160 кг череши. Засилените мерки за сигурност ще бъдат до края на черешовата кампания. До края на есента обаче, органите на реда ще следят да няма посегателства и на земеделската продукция.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов