Избрани Новини

Започна Личното отборно републиканско първенство по бокс и "Купа България“

В него участие взимат над 40 боксови клуба от цялата страна

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри Личното отборно републиканско първенство по бокс и „Купа България“ в зала „Скаптопара“ в Благоевград.  
„Благодаря ви, скъпи приятели и гости, че днес сте тук! Добре дошли в Благоевград! Радвам се, че имаме възможността да сме домакини на първенството.  Това е доказателство за усилията, които полага Община Благоевград за развитието на града като спортен център. Както във всеки спорт, така и в бокса трябва не само сила. Трябва да имаме сърце и воля, да го обичаме. Боксът е спорт, при който всяка ситуация трябва да се преценява много точно и в същото време достатъчно бързо. Владимир Кличко казва в свое интервю „ Боксът е като Еверест. Нямаш много време, в което можеш да атакуваш върха. Някои хора умират, без да достигнат заветната цел. Аз няма да губя време“.  Желая на всички успех! Бъдете здрави!“, каза кметът Камбитов.
Той благодари и на отец Андон Шавулев, за усилията, които полага за развитието на бокса в Благоевград.
Първенството е за младежи до 16-годишна възраст. В него участие взимат над 40 боксови клуба от цялата страна. На ринга ще се състезават над 230 спортисти, които ще премерят сили. Входът е свободен за жители и гости на града, любители на спорта. Турнирът продължава до 17 юни включително.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)