В Благоевград започна Европейската шампионска лига-бейзбол 2018

Участват над 120 бейзболисти от 6 страни

Заместник-кметът Христина Шопова официално постави началото на Европейска шампионска лига-бейзбол 2018. Тя приветства публиката и зрителите на събитието: „Намираме се на едно прекрасно място, което е с тенденция да става все по-хубаво. Радвам се, че заедно успяхме да създадем по-добри условия, за да правим такива големи форуми.  Хубавото е, че домът на бейзбола на България е  в Благоевград  и поздравявам г-н Неделчев за усилията, за ентусиазма, за това, че работи неуморно. Ние като Община сме длъжни да създаваме условия за спорт и го правим“, каза в част от словото си зам.кметът.
 На обновената бейзболна база край алеята за парк „Бачиново“ десетки хора бяха заели местата си по трибуните, за да видят началото на турнира.
Европейската шампионска лига по бейзбол ще продължи до 17 юни  включително. По време на турнира ще мерят сили отбори от Полша, Румъния, Сърбия, Великобритания, България, Австрия и над 120 бейзболисти.  
Бейзболен клуб „Бизоните“ от Благоевград приемат своите гости в напълно обновена спортна база. През последните месеци Община Благеовргад работи за изравняването и облагородяването на терена, създаде чисто нови съблекални - 2 за отборите и 1 за съдиите, оборудвани с душове и тоалетни. За първи път в 26-годишната история на клуба има и тоалетна за зрителите. Има напълно новоизградени трибуни с дървени пейки за удобството на публиката.  Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"