Избрани Новини

България с три титли от Европейското по бокс за жени

Спорт

13-06-2018, 07:48

Снимка:

ММС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Министър Кралев награди нашите шампионки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински и председателят на женската комисия към Международната боксова асоциация и вицепрезидентът на нашата централа Емилия Груева наградиха българските шампионки Стойка Петрова, Станимира Петрова и Мелис Йонузова от 11-ото Европейско първенство по бокс за жени, провело се в обновената столична зала „Асикс Арена“.

Кралев изгледа всички български мачове от шампионата, а финалите проследи заедно с Инински, Груева и с първия вицепрезидент на Европейската боксова конфедерация Татяна Кириенко. Сред зрителите в залата бяха и участници в конференцията „Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации“ и срещата на генералните директори за спорта в ЕС. Двете събития  се организират от ММС в София в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

България беше представена на Европейското първенство от 7 състезателки, които успяха да спечелят 6 медала. Шампионки станаха Стойка Петрова в категория до 54 кг след победа с 5:0 над французойката Делфин Мансини, Станимира Петрова в категория до 57 кг, която се наложи с 5:0 над рускинята Даря Абрамова, и Мелис Йонузова в категория до 64 кг, която извоюва златото също с 5:0 срещу представителката на Турция Сема Чалъшкан.

Сребърен медал взе Севда Асенова в категория до 48 кг след загуба с 1:4 от Екатерина Палцева (Рус). С бронзови отличия останаха Деница Елисеева в категория до 60 кг и Габриела Димитрова в категория до 51 кг.

Европейската шампионка Стойка Петрова получи златния медал и предложение за брак от приятеля си Борил Кръстев на почетната стълбичка по време на награждаването под бурните аплодисменти на зрителите.

За втори пореден път София посреща Европейското първенство по бокс за жени след 2016 г. Домакинството за 2018 г. бе поверено на българската столица, тъй като Полша се отказа от организирането на шампионата. В първенството участваха 143 състезателки от 33 държави. Сред зрителите на финалните мачове бяха френският посланик Н. Пр. Ерик Льобедел, турският посланик Н. Пр. Хасан Улусой, олимпийският шампион Ивайло Маринов и президенти на европейски боксови федерации.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов