"Час по любов" с Валери Еличов

Спектакълът е по стихове и песни от новата стихосбирка на актьора от Бургас

Днес от 18.00 ч. в Синята зала на читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще бъде представен спектакълът „Час по любов” по стихове и песни от новата стихосбирка на актьора Валери Еличов „Сърце на ситни кръпки”.
„Сърце на ситни кръпки“ е четвъртата стихосбирка на бургаският актьор. Главният мотив в нея е сърцето, закърпено от живота на ситни кръпки, което го мотивира да озаглави така своята поетична книга.
В поетично-музикалният спектакъл „Час по любов“ ще вземе участие и актрисата Ива Трифонова от театър „Адриана Будевска” - Бургас.
Валери Еличов е роден на 1.03.1957 година в село Ружинци, Видинско. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1981 г. Започва работа като актьор в Драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич, а от 1985 година е актьор в Драматичен театър „Адриана Будевска” в Бургас – градът, който става негова любов, съдба и вдъхновение.
Освен стоте роли, които е изиграл Валери Еличов в театъра и няколко в киното и телевизията, пише песни и стихове, и издава три стихосбирки - през 1999 г. „Почти изповед”, през 2000 г. „Целият този хаос” на издателство „Аб” а през 2012 година – „55” на издателство „Балтика” – Бургас.
Актьорът има издадени и два компактдиска с 25 авторски песни.