Белица ще участва в събора "Бабина баница“ в Македония

Песни и танци ще представи Ансамбълът за народни песни и танци при НЧ "Георги Тодоров-1885“

Община Белица прие поканата на градоначалника на Община Македоска Каменица Соня Стаменкова за участие в седмото издание на събора „Бабина Баница“ 2018.

Традиционният събор се организира от Община Македонска Каменица и Асоциацията на пенсионерите, Република Македония. От 2018 година събитието се превръща в международно с участието на гост-изпълнители от България и Сърбия. Миналата година на събора са присъствали над 6000 посетители от цялата република. Тази година организаторите очакват броят на присъстващите да бъде значително завишен.
Община Белица ще участва с песни и танци, представени от Ансамбъла за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров-1885“, който ще бъде финансиран лично от кмета на общината Радослав Ревански. В състезанието „Бабина баница“ 2018 Белица ще бъде представена с традиционни баници от директора на Гимназия „Никола Вапцаров“ – Белица Фанка Къшева и ученичката Нефизе Метин Тупева от с.Бабяк, които, освен че ще представят типични за Община Белица баници, но и ще демонстрират приемствеността между поколенията, между баба и внучка.
Събитието ще се проведе днес в туристическия манастирски комплекс "Еленец" край село Цера, Община Македонска Каменица.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен