Избрани Новини

Мащабно празнично шествие превзе улиците на Белица

Тържеството завърши с общоградско хоро

Озарена от най-светлия български празник 24 май, слънчева Белица се събра в двора на СУ „Св.св. Кирил и Методий“, за да премине по централните улици в организирано празнично шествие под звуците на химна на Светите братя Кирил и Методий.
Учители и ученици, общинското ръководство начело с кмета на общината Радослав Ревански, читалищата от цялата община, творци от Белица, облечени в празнична премяна, с цветя и знамена поздравиха гражданите и гостите на града за празника.
Специален поздрав за всички учители, ученици, абитуриенти, читалищни служители и творци отправи кметът на общината с думите: „Мили хора, поздравявам ви по повод празника – 24 май, символ на достойнство и духовност! От все сърце ви желая здраве, сили и мъдрост, лични и професионални успехи, творчески дух и удовлетворение! Нека най-милият и съкровен български празник ни е честит и ни вдъхнови с вярата в държавността и моралните устои на нашето общество!"
Богата културна програма, организирана от СУ “Св.св. Кирил и Методий“ и с участието на читалище „Георги Тодоров-1885“ представиха ученици и самодейци. Тържеството завърши с общоградско хоро под наслов „24-ти май - символ на достойнство и духовност“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)