Избрани Новини

Пуф-паф, пуф-паф - детски празник на релси!

Мероприятието ще се проведе край гара Цепина

За първи път тази година Гражданско сдружение „За теснолинейката“ организира събитие по случай Деня на детето. Мероприятието ще се проведе днес край гара Цепина, която сдружението възстанови и превърна в музей с помощта на много доброволци. Представителите на сдружението съобщават: "Ние ще бъдем там от 9:00 ч. до 18:30 ч. Носете си усмивките, нещо за хапване и одеяло за постилане на красивите ливади около гарата. Има сенки за посядане и чешма с вода за миене.
След идвdнето на влак "Места" и понеже поводът да ви поканим е детският празник, от 13:15 ч. сме организирали детски забавления с аниматор. Освен това за всички малчугани, които вие - родителите, трябва да доведете, сме планирали множество изненади, интересни игри, песни и танци през целия ден.
Вариантите за връщане са в 14:30 и 18:30 ч. - с връзки в гара Септември за София, Пазарджик, Пловдив и др.
Районът на гара Цепина дава множество варианти за прекарване на деня приятно сред природата. Освен да сте част от организираната програма за деца и възрастни, може да се разходите и по маркираните туристически пътеки към крепостта Цепина и връх Милеви скали.
Погрижили сме се за ограничаване достъпа на децата до шосето (но все пак отговорността за децата остава у родителите), а ако вали - ще ви приютим в гарата.
Как да дойдете при нас ли? Единият вариант е с теснолинейката. Влак „Родопи” заминава от Септември в 8:30 ч. и пътува до нас 35 минути. Има връзка до Септември от София в 6:38 ч., от Пловдив в 7:25 ч. и от Пазарджик в 8:02 ч.

Обедният влак „Места” заминава от Септември за Цепина в 12:34 ч. с връзка от София (10:28), Пловдив (11:15) и Пазарджик (11:48) и пристига при нас в 13:05 ч. От Велинград също може да дойдете при нас с теснолинейката в 8:45 и 13:30 ч. като времепътуването продължава 1 час. В обратната посока към Септември имате влак „Вихрен” в 14:30 и влак „Родопи” в 18:30 ч. И двата правят връзка за София, Пазарджик и Пловдив. За велинградчани – влак „Места” заминава в 13:05 ч., а влак „Рила” в 16:30 ч. Пълното разписание можете да намерите на https://razpisanie.bdz.bg/
Разбира се, може да дойдете при нас и с личен автомобил".

Гара Цепина се намира на главния път Варвара – Велинград, на 8 км от село Варвара, в сърцето на Чепинското дефиле.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов