Избрани Новини

Двоен юбилей празнува теснолинейката до Чепино и Якоруда

Гражданско сдружение "За теснолинейката" организира празничното пътуване

Днес в 8:30 ч. поема на път влак "Родопи" по случай 90-годишнината на участъка Велинград - Велинград-юг и 80 години от откриването на участъка Велинград-юг - Якоруда.
Гражданското сдружение "За теснолинейката" организира празничното пътуване по повод двойния юбилей. Заминава се в 8:30ч. от гара Септември-теснопътна с влак "Родопи". Във Велинград ще има изненадващо включване от местни самодейци. След пристигането в Якоруда в 11:47 ч. с тържествено шествие пътниците ще се отправят от гарата до централния площад в града, след което ще се продължи с програма в градското народно читалище "Светлина - 1907 г." В читалищния салон ще се проведе и разговор за железницата, за нейното богато минало и по-добро бъдеще, ще се чуеят  изпълнения на местни самодейци и гости от Пазарджик. След официалната част всички гости ще имат около 2 часа свободно време за обяд и разходка. Връщането е в 15:50 ч. от Якоруда с връзка за София, Пловдив, Димитровград и Стара Загора в гара Септември.
Събитието се организира със съдействието на "БДЖ - Пътнически превози". Влакът е само със 150 места (5 вагона), тъй като по-дълга композиция не може да бъде отоплена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов