Избрани Новини

Теснолинейката Септември - Добринище е вече атракция

Линията е с обща дължина 124,7 км

Теснолинейката Септември – Добринище е включена в национален регистър на атракциите, които се предлагат от Министертвото на туризма за хора, желаещи да опознаят още по-добре собствената си родина.
Малкото влакче е анонсирано като единствената действаща дековилна композиция на Балканския полуостров. Пътят на теснолинейката преминава през три планини – Рила, Пирин и Родопите и през териториите на 7 общини: Септември, Ракитово, Велинград, Якоруда, Белица, Разлог и Банско.
Линията е с обща дължина 124,7 км. Тя свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си минава през живописното дефиле на Чепинска река, пресича Чепинското корито и се устремява към Аврамовата седловина, която разделя Рила и Родопите. Именно тук се намира и най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово, на 1267 м над морското равнище. Оттам по поречието на река Места теснолинейката достига до полите на Пирин, където е и крайната ѝ гара Добринище.

Днес от сдружението tesnolineikata.com информират, че временно килимите на влак "Родопи" са свалени. Пердетата също ще бъдат свалени тези дни. Причината е, че трябва да се изперат. През март месец ще бъдат върнати по местата си!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов