С камера ще контролират скоростта на колите при Нов чифлик

Предложението е на Общинската комисия в Кюстендил

Предложение да бъде сложена камера за видеонаблюдение за контрол на скоростта при село Нов чифлик на пътя Кюстендил-Дупница внесоха от общинската комисия по безопасност на движението в Кюстендил, предаде БНР.

Участъкът е прав и с отлична видимост,  на около близо километър на пътя I-6 по направлението Кюстендил - Дупница. И  е доста натоварен през цялото денонощие. Там водачи нарушават ограничението от 50 километра в час и това създава предпоставки за ПТП и инциденти. До пътя има магазин за хранителни стоки, автобусна спирка, местни разполагат до пътя сергии за продажба на плодове и зеленчуци, занаятчии произвеждат и експонират на тротоара казани за варене на ракия и дървени стълби.

Видеокамера ще дисциплинира движението там, мотивират се от комисията по безопасност на движението. Не се знае какво ще разпоредят от КАТ-Пътна полиция.

При положение че и в съседното село Багренци, на няма и 5 километра, има включена камера за денонощно  видеонаблюдение. Ако се сложи такава и в Нов чифлик, това ще изнервя водачите. Пък и едно такова устройство е скъпо за закупуване, за монтиране и поддръжка на настройките - разходите са около  20 хиляди лева, коментират експерти.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен