Избрани Новини

850 хиляди лева за ремонти на улиците в Кюстендил

Ще бъдат ремонтирани около 15 000 кв.м от най-проблемните участъци

Общинските съветници в Кюстендил гласуваха над 850 хиляди лева да бъдат пренасочени за ремонти на улиците в града, информира БНР. Процедурата е одобрена от финансовото министерство. По одобрения предварителен план и разчет ще бъдат ремонтирани около 15 хиляди квадратни метра от най-проблемните участъци по уличната мрежа в града, каза заместник кметът по финансите Надя Каратова. 
Предвижда се и цялостен ремонт на улица "Родопи" в  центъра. Тя е един от подходите към общината, непосредствено до изцяло променящият се парк "Галерията" и към петзвездния СПА комплекс и саноторно-курортната поликлиника. Там при известната  "Дервиш баня" се изграждат и нови тротоари и подходи. Кърпенето на улиците ще извърши пернишка фирма, която има две годишен договор с общината в Кюстендил и миналата година рехабилитира и няколко основни улици в града. 
Тазгодишните ремонти по уличната мрежа в Кюстендил започнаха още през зимата с използването на така наречената студена смес, с която са закърпени стотици квадратни метра от зейналите след снега и поледицата дупки и нарушени участъци.
 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов