Избрани Новини

Галерията в Сапарева баня приюти ученически творби

Първа изложба открха талантливи местни ученици от СУ "Христо Ботев”

Градската галерия „Васил Крапчански” в Сапарева баня стана домакин на първата изложба на талантливи местни ученици от СУ „Христо Ботев”. На откриването на изложбата-живопис присъстваха десетки ученици, техните родители и приятели. Малките творци получиха поздравления и адмирации от всички присъстващи, а пожеланията бяха това да бъде първата от многото успешни изложби.

„Сапарева баня е малка община, но за сметка на това има много и разнообразни таланти. Затова много се радвам, че успяхме да реализираме тази изложба и благодаря на всички вас, които се включихте в нея. Убедена съм, че това е едно добро начало и ще направим още много такива съвместни проекти”, заяви при откриването Силвия Славкова – уредник на галерията в Сапарева баня.

С подкрепата на своя преподавател по изообразително изкуство Теодора Цупарска и директора на училището Емилия Гелева, учениците от Сапарева баня представиха за първи път пред широка публика своите творби. Изложбата се състоя и със съдействието на градската галерия „Васил Крапчански”.

Учениците са на различна възраст и от различни класове – от 5-и до 8-и клас. Техниката на рисуване също е разнообразна – има картини, рисувани с бои, графика, дори и с химикал. А галерията се оказа твърде малка, за да побере всички произведения, които децата бяха подготвили за откриването на изложбата. Жителите и гостите на курортния град могат да разгледат над 30 различни творби, които ще бъдат изложени един месец в ГХГ „Васил Крапчански”.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)