Избрани Новини

Къщички за птици поставиха децата от Сапарева баня

Засадиха нови дръвчета – червен дъб и обикновен явор

С разнообразни и занимателни инициативи учениците от СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня отбелязаха Седмицата на гората.
Кампанията премина под мотото "Лесовъд за един ден". В ролята на лесовъди за един ден се превъплътиха първолаците от СУ "Христо Ботев", като за първи път те имаха възможност да засадят собственоръчно и дръвчета.
За самия процес на засаждане им разказа и помогна директорът на Общинското лесничейство в Сапарева баня Александър Алащинов. Заедно с него и директора на училището Емилия Гелева, първолаците засадиха в двора на школото шест нови дръвчета – червен дъб и обикновен явор.

Местни дърводелски фирми бяха изработили къщички за птици, които децата боядисаха и поставиха в училищния двор.

Като част от мероприятието бе и образователната лекция, представена от шестокласници и от главния специалист от РДГ "Кюстендил" Мария Христова. Децата научиха за богатото разнообразие и красота на българската природа и разбраха колко е важно заедно да я съхраняваме и обичаме.
Мария Христова награди и един от победителите в тематичния фотоконкурс, посветен на Седмицата на гората. Отличителна грамота и предметна награда от Сапарева баня получи Анастасия Марчина от 6 "б" клас.

Гост на събитието в СУ "Христо Ботев" бе и директорът на ДГС "Дупница" инж. Пламен Паюков, който също се включи в образователната лекция и занимателните игри с първолаците.

Всички деца, участвали в мероприятията, получиха като подарък от служителите на РДГ "Кюстендил" и ДГС "Дупница" символични дървени медали, шапки с лога и семена, които да засадят.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)