Избрани Новини

Представиха "Дракончето в мен" в Сапарева баня

Бе награден и най-активният читател - Йоанна Иванова от с.Сапарево

С представяне на детската книжка със забавни истории "Дракончето в мен" на автора Михаил Калдъръмов в Сапарева баня бе отбелязан Световният ден на книгата и авторското право. Книжката бе представена пред десетки ученици и техните учители от СУ "Христо Ботев" в Сапарева баня. Повечето от тях получиха и фотограф лично от автора, който присъства на представянето на "Дракончето в мен".
Книжката вече я има и в библиотечния фонд на НЧ "Просветен лъч - 1905", откъдето всяко дете, което желае да я прочете, може да я заеме.

Писателят Михаил Калдъръмов е родом от Сапарева баня. Автор е на 7 поетични книги, а "Дракончето в мен" е първата му детска книжка.

Интересни откъси от "Дракончето в мен" пред своите съученици и приятели прочетоха четвъртокласничките Виктория, Рая и Анастасия. Само преди година, отново за Световния ден на книгата и авторското право, Рая Милтенова и Виктория Димитрова представиха своята електронна книжка "Приключенията на Ноа". В нея те разказаха забавни и вълнуващи истории от живота на йоркширския териер Ноа.

Отбелязването на Световния ден на книгата в Сапарева баня и представянето на детската книжка бяха организирани от градската библиотека към НЧ "Просветен лъч - 1905". Кратка презентация пред учениците по този повод представи дългогодишният библиотекар Йорданка Нешева.

По време на събитието бе награден и най-активният читател в градската библиотека в Сапарева баня. Това е Йоанна Емилова Иванова от с. Сапарево. Тя е ученичка от 3 "а" клас в СУ "Христо Ботев" и е от най-запалените читатели на детски приказки и вълнуващи истории. Йоанна получи като подарък три книжки – енциклопедия на света, читателски дневник и новата детска книга "Дракончето в мен".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)