Избрани Новини

Книгата "Аз съм тук" се разграби като топъл хляб

Евгения Йорданова подари обич и топлина при представянето на новата й книга

Известната и обичана благоевградска писателка Евгения Йорданова издаде традиционно пред своя рожден ден новата си книга с къси разкази "Аз съм тук". Тя беше представена след рождения й ден - днес, 10-ти април в зала "22-ри септември" в Благоевград.

Срещата премина в сърдечна и ведра обстановка, нетрадиционно - такава е и самата авторка - шумна, сърдечна, щедра и открита. През цялото време Евгения кръстосваше изпълнената с нейни приятели, роднини и почитатели зала, раздаваше автографи, получаваше и раздаваше прегръдки и целувки.

Междувременно актьори и приятели четяха нейните разкази и есета на публиката, други споделяха случки от срещите си с Ева, Жени, Жената в бяло или просто Евгения - всеки има своето лично обръщение за нея.

Тук беше и депутатът от ГЕРБ Даниела Савеклиева, която не само прочете любимия си разказ от книгата на Евгения, но и закупи десет броя, които ще подарява на колегите си от Народното събрание, защото, както каза самата тя: "Няма по-хубав подарък от добрата книга!"

Тук беше и ексдепутатът от НДСВ Снежана Гроздилова, главният секретар на Община Благоевград София Янчева - известен ценител на добрата литература и истинското изкуство, много културни деятели, общественици, членове на творческите и писателските клубове в Благоевград.

Тук беше и членът на Управителния съвет на Съюза на българските писатели, поетът с китара, благоевградчанинът Димитър Христов, който развълнувано поздрави юбилярката

Тук беше и председателят на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград Васил Новоселски, който прочете поздравителен адрес по-случай юбилея на Евгения и изрази радостта си, че в управата на читалището вече има такъв помощник като нея.

Тук беше и д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества, която връчи сертификат и значка на пиателката "Посланици на независимостта" за нейния свободолюбив и независим дух.

Тек беше Йорданка Стойчева, директор на Областния съвет на БЧК в Благоевград - Евгения е активен доброволец към организацията и надписа книгата за нея с много обич и уважение.

Тук бяха ... да не изреждам - все сърдечни и мили хора, дошли да споделят радостта си по повод чудесния празник на Евгения Йорданова - 65-тият й рожден ден и раждането на новата й книга "Аз съм тук".

Всички - заедно с Евгения - бяха тук.

Книгата се разпродаде като топъл хляб. С парите от продадените книги ще бъде отпечатан втори тираж, който авторката ще подари на хората, които нямат възможност да си купят книгата. Евгения Йорданова - както винаги! - ще подари от книгите си и на всички читалища и библиотеки в региона.

С пожелание още дълги години да бъдеш тук, сред нас, такава, каквато си - Честит рожден ден, Жени, и от екипа на Blagoevgrad.utre.bg!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов