Избрани Новини

Евгения Йорданова развълнува гоцеделчевци

Представи книгата си "Най-щастливият ден"

Известната и обичана благоевградска писателка Евгения Йорданова  представи последната си книга с разкази "Най-щастливият ден" в читалище "Просвета-1865" в град Гоце Делчев.

Тя e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел "Просвета" до 1989г., десет години е директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи. Омъжена е за мореплавател. През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чуство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите "Спомени за моя род", "И да направиш добро"/автобиографичен роман/, "Децата на сенките", "Законите на любовта","Разговор за двама". Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др. езици.  Отличена е със званието "Жена на Благоевград" за 2002г. и с още много други награди. В момента работи над новата си книга с разкази.

Срещата с авторката премина в сърдечна и непринудена обстановка. Главният библиотекар на читалищната библиотека Росица Попаркова представи писателката, сетне журналистката от Радио Благоевград Антоанета Гулева разказа за дейността на Евгения като директор на Дома за сираци в Благоевград, който тя за десет години дотолкова преобразява, че сега нейни възпитаници са студенти в престижни университети. Писателят от Гърмен Илия Милев направи творчески анализ на новата й книга с разкази, а ученички прочетоха два нейни разказа. На срещата бяха и колеги от Клуба на писателите "Людмил Стоянов" в Гоце Делчев. Авторката си тръгна с букети цветя и взаимни обещания за нови срещи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)