Полицията продължава да издирва двама мъже, избягали от затвора

Затворниците са разполагали с огнестлено оръжие

Двамата лишени от свобода осъществиха бягство на 3 април 2018 г. от Затвора София. Избягалите затворници са:
Радослав Колев, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 26 години, за убийство.

Владимир Стефанов, рецидивист, осъден на наказание лишаване от свобода в размер на 30 години, за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Както съобщиха от МВР, образувано е досъдебно производство по чл. 297 НК /бягство на затворници/, като предмет на проверка са и действията на охранителния състав в Затвора София.  По първоначални данни, бягството е извършено и чрез заплаха на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което затворниците са разполагали, като по този начин са преодолени няколко поста в корпуса  на Затвора София. На място в Затвора София бяха изпратени двама прокурори от СГП, като действията по разследването се извършват от СДВР.

СДВР призовава гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирваните, да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От дирекцията предупреждават гражданите да сигнализират веднага, в случай че забележат двамата мъже. По данни на полицията те са агресивни, възможно е да са въоръжени и да окажат съпротива. Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"