Избрани Новини

Избягалите затворници са стреляли по пазач

Животът

07-04-2018, 11:12

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицията продължава да издирва двама мъже, избягали от затвора

Водеща остава версията, че пистолетът е вкаран в затвора цял, с една от доставките

Рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев са стреляли с огнестрелно оръжие по един от изпречилите се на пътя им надзиратели от Централния софийския затвор. Това за пръв път обяви зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. Четвърди ден от двамата няма и следа, предава БиТВ.

„Реакция има, особено от последния наш служител на пост номер 1 (единственият въоръжен – б.р.). Той се опитва да ги задържи. Те използват срещу него физическа сила, блъскат го, събарят го на земята. Освен това, както е в паднало положение, те стрелят по него. И въпреки това, той става, хуква след тях и дори така се двоуми дали да не използва оръжието си”, обясни Проданов.

По думите му на пост 2 нещата са протекли мълниеносно: „Значи, те изскачат от една врата, която е буквално под носа му, натикват му оръжието в лицето и почват да крещят: "Отваряй, отваряй".

Засега водеща остава версията, че пистолетът е вкаран в затвора цял, с една от доставките. Всяка доставка за затворите влиза чрез фирма-подизпълнител и се разтоварва от затворници.

До няколко седмици ще бъдат обявени новите обществени поръчки за доставките в затворите. От 2014 г. насам всички поръчки са били обжалвани и нито една нова не е влязла в сила.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов