Въведен е допълнителен контрол в затвора в Бобов дол

Прави се обследване на съоръженията за физическа охрана

Усилено дежурство е въведено в затвора в Бобов дол заради празниците и след инцидента с двамата избягали от Централния софийски затвор, предаде БНР.
Прави се обследване на съоръженията за физическа охрана, на техническата въоръженост и на устройствата за видеонаблюдение и изправността на камерите, както и инструктаж на служителите, някои от които са новоназначени. През празничните дни ще има извънредни свиждания и получаване на извънредни хранителни пратки, което налага допълнителен контрол.
Към момента в затвора в Бобов дол присъда излежават над 500 мъже, голяма част от тях са рецидивисти. От 2012 г. в затвора е възобновено училище "Д-р Петър Берон" с обучение от 1-ви до 12 клас. През учебните години се записват, ограмотяват и завършват съответния клас над 100 лишени от свобода. Затворът разполага с фитнес зала, изградени са и четири външни спортни площадки. През 2017 г. е започнало отпечатването на затворнически вестник “От другата страна“. Към затвора действа библиотека с над 7 500 тома научна и художествена литература. Част от осъдените работят в дърводелския цех, в цехове за ракитени изделия и за оградни мрежи.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"