Избрани Новини

Откриват рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле /снимки/

Вторият фестивал Outdoor & White Water Fest е с още по-богата спортна и културна програма

През уикенда на 31 март и 1 април, за втора поредна година, край бреговете на река Струма ще се проведе Outdoor & White Water Fest, с който ще бъде дадено официално началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Домакин е Центърът за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.
След като близо 800 човека посетиха първото издание на събитието миналата година, през 2018 г. се очаква фестивалът със свободен достъп да посрещне над 1200 човека с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.
Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и, разбира се, да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле.  
Едни от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров и представители на местните общински власти, които ще отправят към публиката важни послания за съдбата на българската природа и значението на  локалния туризъм за развитието на региона.
Уютен палатков лагер, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще подслони  почитателите на къмпингуването, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината, като същевременно не остават далеч от фестивалното парти настроение на музикалната сцена.  Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.
Първото издание на Outdoor & White Water Fest през 2017 г. утвърди дългогодишната традиция в последната седмица на март пролетното пълноводие да бъде отбелязвано  с  DJ парти, специални гости, демонстрационни спускания и придружаващи активности. Всяка година събитието е посрещано от стотици почитатели на водните спортове в тихи и бързи води, нетърпеливи да се отдадат на страстта си и да го отпразнуват с приятели.
Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция  в района пред една широка аудитория като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов