Любители на рафтинга откриха сезона

Кресненското дефиле от години е едно от най-добрите места за практикуване на рафтинг

Любители на рафтинга откриха сезона, предаде БТВ. С настъпването на пролетта водите на р. Струма стават по-пълноводни и чудесни за екстремния спорт.

Кресненското дефиле, което в последно време предизвиква спорове около това откъде да мине магистралата, от години е едно от най-добрите места за практикуване на рафтинг.

С настъпването на пролетта, водите на р. Струма покачват своето ниво, а оттам и скоростта на реката се покачва. На практика се редуват тихи и бързи води, което редува и усещането да се спуснеш с лодка за рафтинг.

Винаги когато наблюдаваш това занимание, се питаш дали е опасно. Отговорът е едновременно да и не. Ако се спазват правилата и присъстват водачи професионалисти, то рискът е минимален. Все пак рафтингът е от онази категория човешки занимания, при които се води съревнование с природните стихии, а буйната река не е шега занимание.

За търсачите на малко повече адреналин или ако искате да почувствате силата на реката, рафтингът си остава едно чудесно занимание.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"