Рафтъри от Балканите идват в Симитли за старт на рафтинг сезона тази събота

Всички са добре дошли на входа на Кресненското дефиле

Рафтинг клубовете на територията на община Симитли обединяват усилия, адреналин, любов към водата и екстремните спортове за новия сезон. Община Симитли, съвместно с Х-Клуб, Рафтинг клуб Дефилето и Рафтинг клуб Раец организират за старт на сезона Балкански рафтинг фестивал. С голямо водно шоу, много музика и адреналин.

Лодките тръгват по Струма по първа пролет. Стотици рафтъри завладяват бреговете на Струма и бързеите в реката тази събота и неделя 25-ти и 26-ти март. Официалното откриване е в събота. 

Навръх Благовещение, 25–ти март, официално започва шоуто с лодки по Струма. Всички смелчаци, любители на бързеите и бързите лодки, търсачи на адреналин и силни усещания ги очаква зрелищно шоу с демонстрационно спускане с рафтове и каяци. Първите, които ще се пуснат по течението са състезатели и любители от клубовете Х-клуб, Дефилето и Раец, както и гости от рафтинг клубове от Румъния, Сърбия, Гърция, Македония . За първи път на територията  на община Симитли ще се проведе Балкански Рафтинг Фестивал с участието на 3 сръбски рафтинг клуба, 2 румънски, 1 гръцки и българските клубове, организатори на фестивала. 

Тази събота и неделя ще има куп демонстрационни спускания по бързеите, а вечерите ще се пие бира в ритъма на балкански песни.

В събота сутрин, след 10.00 часа, всички, желаещи да се спуснат с лодки и каяци по Струма, са добре дошли на входа на Кресненското дефиле. Веднага след официалното откриване и задължителния инструктаж започват демонстрационните спускания с рафтове по река Струма, съобщава Община Симитли.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"