Избрани Новини

Благоевград отбеляза Световния ден на водата

Имаше ековикторина, много награди и прожекция на филм за децата

С ековикторина, много награди и прожекция на филма „Национален парк Рила и зоната на вечните снегове“ Дирекция „Национален парк Рила“ и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград отбелязаха Световния ден на водата. Празничната програма стартира днес и беше открита с поздравителен адрес от директора на НП „Рила“  Красимир Андонов.

По време на инициативите по повод Световния ден на водата, участници в новосъздадения ученически „Приключенски клуб“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се запознаха с любопитни факти, свързани с природните богатства на НП „Рила“. На участниците бяха предоставени и образователни материали с информация за защитената територия.  От Дирекция „Национален парк Рила“ декларираха абсолютна готовност за подкрепа на новосъздадения „Приключенски клуб“ към ЦЛТРБ.

Идеята е да бъдат организирани съвместни инициативи, свързани с опознаване на красивите и уникални кътчета на българската природа. По повод Световния ден на водата, в  двата посетителски центрове на Парка в Паничище и в Самоков са организирани беседи, а посетителите получават информация и материали за Националния парк и околната среда и изнасят беседи пред посетителите.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май