Бобец със салатки приготвиха доброволците от Кухнята за бедни в Благоевград

Всеки желаещ може да се включи и да помогне на кухнята и доброволците

Тази неделя (11.3.2018) доброволците от Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград отново сготвиха топъл обяд за десетки съграждани. Менюто включваше боб, салата от маруля и картофена салата. Включиха се прекрасните помощници от Алтернативи Интернешънъл.
И понеже добротата винаги поражда добро, всеки път се намират нужните за дежурството хора и винаги храната става вкусна. Затова и нуждаещите се идват всяка неделя. Наистина, свещеник отец Светослав Кючуков благославя сготвената храна, но и всички продукти, които се използват, са благословени.
Отец Светослав проведе сърдечна беседа с бедните, този път направо на двора пред църквата и сподели, че хората са имали въпроси по темата.

Така освен обедното меню всеки отнася със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"