Избрани Новини

В Благоевград отваря врати кухня за бедни

Тя е към благоевградската черква "Св. Николай Летни”

Благоевградската църква „Св. Николай Летни”, която на Никулден отбеляза храмов празник, се намира в кв. „Грамада”. Председател на настоятелството е енорийският свещеник отец Светослав Кючуков.

От тази неделя църковното настоятелство предвижда към храма да заработи кухня за бедни. Тя ще предоставя топла храна  всяка неделя на предварително одобрени нуждаещи се хора. Те са около 50 души. Днес на обяд архимандрит Епифаний, духовен надзорник на Неврокопска епархия, ще извърши водосвет за здраве на всички присъстващи, а след това одобрените ще получат вкусна храна, приготвена от доброволци в Благоевград. Храната е изцяло от дарения, като всички дарители са пожелали да останат анонимни. Засега са осигурени хранителни продукти за два месеца, но със сигурност ще има още дарения, като организаторите се надяват освен с лични дарения на хората да се включат и големите хранителни магазини в града.

Инициативата е съвместна на Сдружение "Движение Ние, жените", Общинския съвет по наркотични вещества и черковното настоятелство.

Всеки може да дари продукти за кухнята за бедни към храма  или да се включи с доброволен труд по примера на обичания св. Николай Мирликийски Чудотворец. Ако има желаещи, могат да се обадят на място в черквата или в Православния информационен център в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)