200 кюфтета и 40 кг картофена салата раздаде Кухнята за бедни в Благоевград

Освен храната имаше и духовна беседа с миряните

На местни заговезни кухята за бедни при православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград отново зарадва десетки хора с топъл обяд и истинна дума. Тази неделя (11.2) много хора дойдоха за пореден път да получат духовна и материална подкрепа от църквата.

Преди раздаването на вкусната храна дошлите чуха поучения и мъдри слова за православната вяра и живот. След това всеки получи чудесно меню - пилешка супа, кюфтета с картофена салата, салата от домати и хляб. Десертът беше мандарини.

За богатото меню се потрудиха много хора - доброволци и дарители - частни лица и мощни фирми от града.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници и школи, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, неделно училище и журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен