Избрани Новини

В Марчево чакат дата за референдум за ромското гето

Община Гърмен иска да узакони бъдещо строителство в местността Падарката

Референдумът срещу бъдещо строителство в ромския квартал на гърменското село Марчево да се проведе тази пролет. Това поиска Инициативният комитет, на който председател е кметът Розен Марчев, предаде Дарик.
Първоначално допитването бе насрочено за 18 юни миналата година. Общинските съветници в Гърмен обаче не гласуваха план-сметката за организацията на референдума. По-късно Административен съд-Благоевград постанови, че това решение е нищожно. 
Сега въпросът е кога ще бъде насрочен референдума от областния управител на Пиринско Бисер Михайлов.
Въпросът към местните жители е формулиран по следния начин: Съгласни ли сте Общинска администрация-Гърмен да не разрешава изработване, приемане и прилагане на ПУП-ПРЗ на поземлени имоти, находящи се в масиви 46 и 47 в местността Падарката, съгласно картата за възстановена собственост на землището на село Марчево, община Гърмен, с предназначение за жилищно строителство?
До искането за този референдум се стигна, след като стана ясно, че община Гърмен иска да узакони бъдещо строителство в местността Падарката в ромския квартал „Кремиковци”.
Няма да се узаконяват вече построени незаконно постройки, уточняват от общината. В Марчево обаче са против, тъй като в тази местност има частни имоти, някои от които дори са възстановени на собствениците по съдебен ред.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов