Избрани Новини

Патронажът в Марчево има ново кухненско оборудване

Приготвя храна за 170 самотно живеещи възрастни хора и хора с увреждания

В изпълнение на Договор за сътрудничество №РД04-213/27.10.2017г. по проект “Закупуване на оборудване, необходимо за осъществяване на дейността на “Домашен социален патронаж” село Марчево, общ.Гърмен”, финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика беше доставено ново кухненско оборудване в „Домашен социален патронаж“ село Марчево. Общата стойност на доставеното оборудване е 29 829.40 лв., лева, като 26 846.46 лв. са предоставени от Фонда.

Центърът за социални услуги „Вяра, Надежда и Любов ” в с.Марчево развива дейността „Домашен социален патронаж“ и други допълващи услуги, като към настоящия момент общият брой, за които се приготвя храна, са 170 самотно живеещи възрастни хора и хора с увреждания. На 70 лица се приготвя и доставя храна по домовете от „Домашен социален патронаж“; 70 човека получават храна по проект „Осигуряване на топъл обяд„; 20 човека се хранят към „Дневен център“ и около 10 човека се хранят настанени в „Защитено жилище“ с. Марчево.

Услугата е жизнено необходима за тези групи от населението и интересът към нея непрекъснато се увеличава. Кухненското оборудване и обзавеждане беше амортизирано и недостатъчно. В изпълнение на проекта за предприятието са закупени електрическа фурна на три нива, два хладилника от ИНОКС, кухненски електрически робот, професионална съдомиялна машина, работни маси, количка за сервиране, стелажи, съдове за готвене и посуда.

Новото оборудване значително ще облекчи работния процес и ще подобри качеството на предоставяната социална услуга „Домашен социален патронаж“ в с. Марчево.

В резултат от изпълнението на проекта повече възрастни хора и хора с увреждания ще имат достъп до качествена социална услуга в обичайната домашна среда и в дневния център за хора с увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов