Избрани Новини

Общи проекти свързват Белица и Македонска Каменица

Проведе се работна среща по програмата за сътрудничество между България и Македония

Кметът на община Белица Радослав Ревански посрещна делегация от Република Македония в лицето на новия кмет Соня Стаменкова, градоначалник на община Македонска Каменица, госпожа Драгица Здравева, директор на Центъра за развитие на Източен планински район в Република Македония и Миран Митревски, председател на екологично дружество „Здравец 2002“ и администратор в отдел за правни и общи дейности в община Македоска Каменица .
На работната среща градоначалниците на двете трансгранични общини договориха няколко проекта, с които двете общини ще кандидатстват в партньорство по втората покана на Програмата Интеррег - ИПП за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония 2014-2020. При обсъждане на проектните идеи  градоначалниците договориха проекти, които са от огромно значение за жителите в двете общини в областта на инфраструктурата, образованието и културата.
Работната среща между градоначалниците и техните екипи премина ползотворно, в приятелска атмосфера и взаимно уважение. Утвърдиха се насоките и правомощията при представяне на проектните инициативи през март 2018 година. Споделиха задоволството си от успешно реализираните минали съвместни проекти, създадените приятелски и партньорски отношения, обсъдиха и настоящия проект  "Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и запазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица“, свързан с ремонт на старата и красива сграда на читалище "Георги Тодоров - 1885" и осигуряване на необходимото оборудване за филмови прожекции и други възможности за визуално представяне на информация за културното наследство на Македонска Каменица и региона в Културен информационен център "Романса".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)