Избрани Новини

Стартира надпреварата "Кмет на годината 2017“

Конкурсът е организиран от Портала на българските общини

Започна надпреварата в тазгодишното издание на наградите „Кмет на годината  2017“. За пореден път желаещите могат да дадат гласа си за кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. В подкрепа на кмета Камбитов може да се гласува в няколко категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. За "Кмет на годината 2017" може да гласува всяко лице и извън територията на Република България. Д-р Атанас Камбитов спечели наградата „Кмет на годината“ през 2016 за голяма община, а през 2015 година грабна приза „Кмет на месеца“.
В конкурса "Кмет на годината 2017" право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2015-2019 г. Участието в конкурса за всички общини и кметове е напълно безплатно.
Сред тазгодишните призове са „Кмет на годината“ – награда за цялостна дейност на кмета през годината във всички сфери на работа на ръководената от него/нея местна администрация; „Кмет на гражданите“ - приз  за кмета, който с работата си е най-близо до гражданите с бързина на реакция на проблемите и решаването им; „Паркове и градска среда“- отличие за опазване и разширяване на зелените системи и превръщането им в любимо място за отдих; „Туризъм, култура, фестивали и традиции“- отличие за развитието на общини като атрактивна туристическа дестинация с множество инициативи в различни посоки; „Ефективно управление на проекти“ - приз за разработването на проекти и печелене на финансиране за подобряване на градската среда; „Спорт и младежки политики“ - награда за спортни площадки и зали за насърчаване на развитието на любителския и професионален спорт; „Иновации, наука и образование“ - приз за усилия за внедряване на иновации в образованието на децата; „Инвестиции и работни места“- отличие за привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места; „Подкрепа за БГ производителите - фермерски пазари в града“ - награда за общините, които насърчават регионалните земеделски производители и организирането на фермерски пазари, на които да излагат стоките си и „Tech City“ - за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи.
Първият етап от надпреварата ще приключи до 12 октомври 2017 г. (включително). Вторият етап започва на 13 октомври. В девет от категориите ще останат 15 общини, които са получили най-много гласове от общо 265, взели участие. Те ще бъдат разделени на 5 малки, 5 средни и 5 големи общини. Общините са класифицирани спрямо населението в тях, като малка община е с население до 20 000 души, средна - от 20 000 до 50 000, а голяма община е с население над 50 000 души.
Победителите ще бъдат излъчени на официалната церемония "Кмет на годината 2017". Тя ще се състои на 27 октомври (петък) 2017 г. от 13:00 ч., в София Тех Парк. Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1 в същия ден от 23:15 ч.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов