Заслужено! Д-р Атанас Камбитов е големият победител в конкурса "Кмет на годината“

Наградата е за политиката, водена от него вече втори мандат за развитието на община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с най-авторитетния приз - „Кмет на годината“ в едноименния конкурс, организиран от Портала на българските общини kmeta.bg. Наградата е в категория „Кмет на голяма община“ и бе връчена на тържествена церемония в София.

Подкрепата, която получи д-р Камбитов, е за политиката, водена от него вече втори мандат за развитието на община Благоевград.

Официалното раздаване на наградите "Кмет на годината" се състоя в хотел „Маринела“ в столицата.

„Искрено се радвам, благодаря на всички – на Kmeta.bg, на г-н Томов, на всички, които ни подкрепиха и на всички, които участваха. Приемам наградата като оценка на постигнатото. Ние работим много успешно по оперативните програми и за да превърнем града в център на региона”. Той благодари и на правителството заради програмата за саниране. “Трудни са времената, чакат ни доста предизвикателства, бъдете здрави”, каза още той.

Д-р Атанас Камбитов вече има няколко отличия от конкурса „Кмет на годината“.  Той стана носител на приза "Кмет на гражданите" през 2014г. и бе отличен с приз в категория „Ефективно управление на европроекти“. През май тази година изпълнителният директор на Портала на българските общини - www.kmeta.bg Боян Томов връчи приза „Кмет на месеца“ на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той  бе избран за „Кмет на месец април” в категория  „Сигурност”.

По време на церемонията „Кмет на годината“ беше отличен  „Кмет на гражданите 2016“, както  призьорите в останалите 8 категории: „Инвестиции в здраве“, „Паркове и градска среда“, „Туризъм, култура, фестивали и традиции“, „Ефективно управление на проекти“, „Спорт и младежки политики“, „Иновации, наука и образование“, „Природа за бъдещите поколения“ и Градска инфраструктура“.

По традиция кметските Оскари събраха елита на държавата, за да бъдат аплодирани най-достойните градоначалници. Сред гостите бяха представители на Европейската комисия, Европейския парламент, министри, бизнесмени и неправителствения сектор.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"