Избрани Новини

Графикът Димо Колибаров показва свои творби в Кюстендил

В изложбата си включва 37 произведения от различни цикли

Самостоятелна изложба на Димо Колибаров, един от най-добрите и световнопризнати съвременни графици у нас, се открива днес от 18.00 ч. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил .
В изложбата си включва 37 произведения от различни цикли, като се концентрира основно към „Земно привличане” и „Дневниците на Константин”. Вторият цикъл  създава в продължение на четири години и е посветен на неговия син Константин. Олицетворява детския свят, който е най- чист и съкровен, любопитен, очарователен, изпълнен с опасности. Димо Колибаров е от авторите, които не изневеряват на тежките и трудни за изпълнение класически техники в графиката. Неподражаемият и запомнящ се стил му носи много почитатели и изключително високо признание в Китай, казва директорът на кюстендилската галерия Валентин Господинов.
Димо Колибаров е роден на 27 февруари 1965 г. в Поморие. От 1979 г. до 1984 г. учи в Средното  специално художествено училище „Цанко Лавренов” – Пловдив. В периода 1990 г. – 1996 г. получава висшето си образование в Националната художествена академия, а от 2006 г. е доцент. Работи в областта на графиката, екслибриса и рисунката. От 1987 г. активно участва в международни и национални изложби и конкурси. За високия му творчески принос към световната графика е награден с над 30 международни призове и отличия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов