Избрани Новини

145 бегача застават на старта на Pirin Ultra 2017

Ултрамаратонът се провежда за втора поредна година

През 2016г. ултрамаратонът Пирин Ултра спечели любовта на бегачи, зрители и любители на планинското бягане. Една година по-късно отново ще бъде даден стартът на една от най-трудните ултри в България. Пирин отново ще постави високи препятствия пред всички желаещи да покорят неговите пътеки, низини и върхове. Тазгодишното издание ще се проведе от 21 до 24 септември и участие ще вземат 145 състезателя от България, Румъния, Чехия, Италия, Унгария, Ирландия, Гърция и Турция. Трасетата отново ще бъдат две: Трасе А – 150км и Трасе Б – 70км, като промяна в маршрутите няма.
Стартът на ултрамаратона Пирин Ултра 2017, организиран от XCoSports България, ще бъде даден днес в 6:00 сутринта. От центъра на планинското градче, състезателите ще се отправят към върховете и долините на Пирин. Екипи на 8 подкрепителни пункта (х.Демяница, х.Пирин, х.Беговица, х.Синаница, х.Загаза, с.Сенекос, х.Яворов, х.Вихрен) ще подпомагат бегачите в битката с трасето и безмилостния терен. Старт/финалът на състезанието и тази година ще бъде позициониран на централния площад в Банско, където на голям екран ще може да се следи движението на участниците чрез GPS система за проследяване. Онлайн, движението на бегачите ще може да се следи и на официалния сайта на състезанието тук: http://www.pirinultra.com/live-novini.
Максималното време, отредено за преминаване на Трасе Б (70км) е 30 часа, а за Трасе А (150 км) – 50 часа. Награждаването на победителите на двете трасета ще се проведе съответно на 23 септември (събота) от 14:00ч. и 24 септември (неделя), отново от 14:00ч.
Пирин Ултра 2017 се провежда с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и под патронажа на Национален парк „Пирин“, чиято 55 годишнина честваме през 2017г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов