Избрани Новини

Националите от СК ”Банско” завоюваха четири медала (снимки)

Представиха се отлично на Държавното първенство по биатлон за мъже и жени в Белмекен

На 16 и 17 септември на Белмекен се проведе Държавно първенство по биатлон за мъже и жени, което беше и поредният кръг за определяне на съставите на националните отбори по биатлон за Зимните олимпийски игри в Пьончан - Южна Корея.
Биотлонистите на СК ”Банско” и техният треньор Георги Джолев спечелиха 1 сребърен и 3 бронзови медала. В спринта на 10 км за мъжете при изключителната конкуренция на Владимир Илиев, Красимир Анев и Николай Слепов от Русия, Михаил Клечоров завоюва бронзов медал, а Димитър Парталов завоюва 5 място – на 8 сек. от третото място.
При жените на 7.5 км победителка бе Десислава Стоянова, 2-ро място за Дафинка Коева, 3-то Емилия Йорданова и 1 секунда не стигна на Даниела Кадева, която завоюва 4-то място.
Във втория ден от Държавното първенство Михаил Клечоров отново взе бронзовия медал, а един погрешен изстрел на Димитър Парталов го лиши от сребърния медал и остана на 4-то място. При жените Даниела Кадева завоюва бронзов медал, а Дафинка Коева се класира на 4-то място.
Преди батковците и каките от СК ”Банско” най-малките биатлонисти от клуба с треньорите Елена Дурчова и Ирина Никулчина участваха в най-атрактивното Държавно първенство по биатлон на Боровец с още над 100 деца. В първото състезание на най-малките биатлонисти на СК ”Банско”, при момичета младша възраст Мария Денизова зае 6-то място, Сандра Воденичарова 10-то място.
При момчетата Георги Кадев зае 6-то място, Георги Чакъров и останалите от отбора състезатели се класираха в първите 20.
Предстоят още 3 състезания от летния състезателен календар на Българската федерация по биатлон в Троян и Боровец, на които треньорите от СК ”Банско” очакват още призови позиции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)