Избрани Новини

3-дневен ултрамаратон прекосява Родопите

Спорт

10-07-2013, 07:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Трасето е дълго 120 километра, включват се и състезатели от чужбина

Най-големият маратон, организиран в България до момента - "Персенк ултра" ще се проведе по склоновете на Родопите на 13, 14 и 15 септември 2013 г. Дължината на трасето му е 120 км, а положителната денивелация е над 5000 метра. Маршрута минава почти изцяло през пресечена местност и е специално подбран, за да запознае състезателите с едни от най-красивите местности в тази част на Родопите. Участниците ще преминат през две от най-китните и исторически богати села - Добралък и Орехово.

До момента заявки за участие са дадени от 50 състезатели, между които има не само родни, но и от Турция, Гърция, Румъния, Босна и Херцеговина, Великобритания и др. Записването ще продължи до края на месец август. Организаторите очакват, че дотогава квотата от 100 участника ще бъде запълнена.

Следващата стъпка за организатори и участници е да се срещнат отново на техническата пресконференция, която ще се проведе в началото на септември, непосредствено преди ултрамаратона. Дотогава по National Geographic, които са основен медиен партньор на събитието, четири пъти дневно ще се излъчват рекламни клипове за „Персенк ултра”.

Спонсори на събитието са КЦМ 2000 груп, магазини Sport box, Toyota Tixim, изворна вода Персена, компанията Nutri и 4 Артилерийски полк - гр. Асеновград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов